Sastanak s kompanijom „Zeraa Agriculture Investment i Menagement“ Sarajevo


Općinski načelnik Mato Zovko sa suradnicima primio je u radnu posjetu gosp. Tarika Dobrača, izvršnog direktora kompanije „ZERAA Agriculture Investment i Menagement“ Sarajevo i Fatimu  Memčić, voditeljicu Poslovne jedinice Hladnjače Begov Han – Žepče. Sastanku su nazočili direktorica RAŽ-a Branka Janko i pomoćnik načelnika Služba za gospodarstvo i financije Namik Malićbegović.

Tema sastanka bila je kupovina hladnjače HEKO d.o.o. u Begov Hanu od kompanije Bosnaplod d.o.o. Brčko, a koja je u vlasništvu  „ZERAA Agriculture Investment“ iz Sarajeva.

Općinski načelnik Mato Zovko zahvalio se na dolasku i ulaganju na području općine Žepče te izrazio spremnost općinske administracije da bude na usluzi novom investitoru na način kako se to čini i prema ostalim investitorima, kao i Centra za investitore koji djeluje u sklopu RAž-a.

Izvršni direktor „ZERAA Agriculture Investment i Menagement“ Sarajevo Tarik Dobrača upoznao je predstavnike Općine Žepče sa namjerama kompanije nakon kupovine hladnjače u Begovom Hanu i izrazio namjeru da sa lokalnom zajednicom ostvari uzajamnu poslovnu suradnju s obzirom da je „ZERAA Agriculture Investment i Menagement“  Sarajevo u čijem vlasništvu su druge dvije kompanije „Bosnaplod“ Brčko i HEPOK Mostar, ozbiljan investitor i partner.

Zaključeno je da će općinske službe i RAŽ biti na pomoći novom investitoru u njegovim zahtjevima koji su u skladu sa zakonskim odredbama i mogućnostima koje ima općinska razina vlasti.