Objavljen poziv za prijave projekata u oblasti metalnog i drvoprerađivačkog sektora EU4BusinessRecovery


U okviru zajedničkog projekta Europske unije i Vlade Savezne Republike Njemačke-EU4BusinessRecovery za pomoć poduzetnicima u borbi protiv posljedica izazvanih pandemijom, GIZ je objavio dana, 30. kolovoza/augusta, javni Poziv za prijavu projekata u oblasti metalnog i drvoprerađivačkog sektora.

U okviru poziva 3 milijuna EUR granta je dostupno za mjere oporavka mikro, malih i srednjih poduzeća u metalnom, mašinskom i drvnom sektoru u Bosni i Hercegovini.

Visina mogućih odobrenih sredstava po projektu je do 48.000 EUR.

Grantovi se mogu koristiti na aktivnosti poput primjene industrijskih standarda, primjene vrhunskih energetski efikasnih mašina, strategije dvostrukog ili više izvora u kupovini, razvoja strategije ulaska na tržište, inovacije digitalnog marketinga itd.

Prijave se podnose online, putem aplikacijskog portala dostupnog na sljedećem linku.

Na istom linku možete preuzeti i smjernice za aplikaciju.

Rok za prijavu projekata je: 26.09.2021. do 16:00 sati.

Projekt EU4BusinessRecovery podržava mikro, mala i srednja poduzeća u Bosni i Hercegovini da nastave sa poslovanjem i očuvanjem radnih mjesta, a posebno će podržati poduzetnice, mlade i druge ranjive skupine u osnivanju vlastitih biznisa i u prevladavanju negativnog učinka pandemije Covid-19 stvaranjem otpornijeg poslovnog okruženja.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 13,7 milijuna EUR, a zajednički ga financiraju EU (13 milijuna EUR) i Vlada Savezne Republike Njemačke (700.000 EUR). EU4BusinessRecovery zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od 2021. godine do 2023. godine.