Općinski načelnik Mato Zovko primio u radnu posjetu vlasnika i direktora kompanije „Tehnofilter“ d.o.o.


Općinski načelnik Mato Zovko primio je, u četvrtak 7. veljače 2019., u radnu posjetu vlasnika i direktora kompanije „Tehnofilter“ d.o.o. Beli Manastir Ivicu Striškovića koji je jedan od većinskih suvlasnika novoosnovane kompanije TF Group d.o.o Žepče sa sjedištem u Ljeskovici. Sastanku su nazočili pomoćnik načelnika za gospodarstvo i financije Namik Malićbegović i direktorica Razvojna agencije Žepče Branka Janko. Pored direktora kompanije „Tehnofilteri“ Beli Manastir razgovoru je nazočio Zvonimir Srakić, jedan od inženjera proizvodnje.

Poduzeće „Tehnofilter“ d.o.o. Beli Manastir se bavi projektiranjem, proizvodnjom i montažom aspiracijskih sustava u raznim granama industrije (vrećasti filteri za otprašivanje (drvna industrija, kemijska industrija, prehrambena industrija) rotacione zaustave, centrifugalni ventilatori, cjevovodi, zaklopke i zasuni, pužni transporteri, trakasti transporteri, elevatori. Prema riječima gospodina Striškovića sa svojim proizvodima prisutni su na tržištu Austrije, Belgije, BiH, Hrvatske, Italije, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Portugala, Rumunjske, Slovenije, Srbije i Velike Britanije.

Tijekom razgovora sa investitorom istaknuto je obostrano zadovoljstvo što je došlo do realizacije investicije koja tek treba da uzme zamaha u narednom periodu. Trenutno su zaposlena tri radnika a za svoje potrebe investitor je uzeo u zakup halu u poslovnoj zgradi Zovko metali u Ljeskovici. Odluku da registrira poduzeće u Žepču donio je nakon što je informiran da se u Žepču brže rješavaju zahtjevi i da je bolje poslovno okruženje u odnosu na susjedna područja. Inicijativu da dođe u BIH dali su njegovi prethodni  uposlenici koji su rodom iz Zavidovića i danas su suvlasnici poduzeća TF Group d.o.o Žepče. Općinski načelnik Mato Zovko zahvalio se na pokretanju investicije u Žepču i izrazio spremnost Općine Žepče da i dalje bude od pomoći na realizaciji daljnjih aktivnosti koje bude planirao investitor.

Razvojna agencija Žepče je od listopada 2018. godine, bila u kontaktu sa firmom „Tehnofilteri“ d.o.o. Beli Manastir i u okviru Centra za investitore pružala pomoć oko registracije i povezivanja sa relevantnim institucijama i pružateljima usluga. Sa investitorom su održana dva sastanka a ostala komunikacija odvijala se putem e-maila. Direktor i vlasnik kompanije „Tehnofilter“ d.o.o. Beli Manastir Ivica Strišković je izrazio pohvale za dosadašnju pomoć Razvojne agencije Žepče i Općine Žepče, Najavljena je mogućnost većeg obima investiranja u općinu Žepče u koliko se pokaže opravdanim sadašnja investicija.